Print
Forside
Spil
Quiz
Malebog
I køkkenet
I Zoo
I skabet
Anmeldelser
Rune Ole 2
Rune Ole i skolen
Bag om Rune Ole
Køb bogen

Gå i køkkenet med Rune Ole

Her er et par opskrifter på lækkerier, som Rune Ole rigtig godt kan lide:

 

 

Vulkankrater-spandauere som Hubert bager dem...

 

Du skal starte med at lave dejen:

 

Smelt 100 gr. smør og hæld den smeltede smør og 1 dl mælk i en skål. Opløs 3/4 pakke gær i smør-mælken og tilsæt et æg, 1/2 tsk. salt og 2 spsk sukker. Lad dejen hæve 1/2 time.

 

Mens dejen hæver skal du lave kagecreme:

 

Kom 1 æg, 2 1/2 dl mælk, 4 spsk sukker, 1 tsk vanilliesukker og en spsk maizenamel i en gryde sæt den på komfuret. Tænd ved middel varme og pisk i cremen indtil den koger. Lad den koge 2 min, mens du stadig pisker. Lad cremen køle af.

 

Nu skal du lave remonce:

 

Rør 50 gr. blødt smør blødt med 50 gr. sukker og 1/2 spsk. mel.

 

Når dejen har hævet færdig, skal den æltes igennem og rulles ud i en firkant på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker (4 på den ene led og 4 på den anden). På hver firkant sættes en tsk remonce. Luk firkanten godt sammen om remoncen og sæt den på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Tryk spandaueren lidt flad. Nu skal de hæve 15 min. 

 

Så skal cremen i: Tryk en fordybning ned i hver spandauer med tommelfingeren og kom 1 tsk kagecreme ned i. Eller gør som Rune Ole: Kom en klat hindbærsyltetøj i istedet for creme.

 

Bag spandauerne ca. 12 minutter v. 210 grader. Når de er kølet af, skal de pyntes med glasur. Hvis det virkelig skal ligne vulkankratere, kan du gøre glasuren rød ved at bruge saftevand i stedet for vand.

 

Velbekomme...

 

 

 

Webmaster: Trine Bundsgaard
SmartSite Publisher